Kaljavelli

Kaljavellihän on Etelä-Pohjanmaan perinneruoka, herkku, jota nykyään saa aika harvoin. Kesällä syön sitä markkinoilla ja onnekseni mamma (=äidin äiti) ja anoppi osaavat sitä tehdä. Olen jo pitkään sanonut mammalleni, että haluan oppia tekemään kaljavelliä ja viime viikolla pääsin oppiin. Kyllä se niin on, notta totuus ja kaljavellin tekotaito asuu vanhois akois! ;-)

Torstaina tehtiin kotikalja, maltaista ja perjantaina se oli niin valmista, että päästiin kaljavellin tekoon. Mittasuhteista ei mitään hajua, kaikki oli silmämääräistä. Vellin teko alkoi riisin ja rusinoiden keittämisellä. Sitten tehtiin limppitaikina vehnäjauhosta, vedestä ja suolasta. Limpit riisien ja rusinoiden kans kiehumaan. Niiden kypsymisen jälkeen lisättiin kaljaa, vettä ja siirappia. Lopulta sekaan vähän maitoa, kotijuuston palaset ja hippunen suolaa. VALMIS! 



Ja voi että siitä tuli hyvää. Teen toistekin! 

Viikonloppuna oli ihanaa häähumua, kun ystävät menivät naimisiin. <3 Häät olivat täynnä ihania pieniä juttuja, joita en ole muissa häissä nähnyt. Pikkuinen oli ensimmäisen kerran yöhoidossa ja onneksi kaikki meni hyvin, vaikka en ihan selvinnyt illasta murehtimatta. 

Sunnuntaina vietettiin hellepäivää kummitytön kanssa ja illalla jatkoin juhlia rippijuhlien merkeissä. Mukavia nämä ilon juhlat! <3 

Vuosi sittenkin oli tänä päivänä kuuma, kun meidän prinsessa sai nimen. Hurjaa vaihtua kulunut vuosi. 

Nyt on jännä viikko muutenkin. Nosh-vaatteet saapuvat, KickOff-tapahtuma Häneenlinnassa ja kutsut pyörähtävät käyntiin. <3 Vaihtelua arkeen! 

Ihanaa viikkoa kaikille ja erityistsempit kollegoille työn aloitukseen! 


Kommentit

Suositut tekstit